Invertor Fotovoltaic

0
364

Oamenii se întreabă adesea, Ce este un invertor? Invertoarele joacă un rol cheie în orice structură producătoare de energie solară și sunt adesea considerate creiere, fie că este un sistem rezidențial de 2 kW sau o centrală electrică de 5 MW. Funcția fundamentală a unui invertor este de a „transforma” ieșirea curentului direct (DC) în curent alternativ (AC). AC este standardul utilizat de toate aparatele comerciale. Aceasta înseamnă că este necesar să-l aibă ca mijloc într-un sistem fotovoltaic (PV) și consumatorul de energie.

Invertoarele se bazează pe circuite de tip microprocesor, clasice sau RISC, precum și pe MOS, IGBT sau tranzistorul SiC.Invertor Fotovoltaic

Toate Fotovoltaice

Tehnologiile invertor de-a lungul anilor sunt avansate, astfel încât, în plus față de conversia DC la AC, acestea pot oferi acum, de asemenea, un număr de alte servicii ca monitorizare pentru unul. Producătorii de invertoare furnizează, de asemenea, servicii post-instalare, acest serviciu include întreținerea preventivă sau un timp mediu de reparație.

Deoarece prețurile modulelor solare sunt întotdeauna în scădere, invertoarele și componentele suplimentare ale sistemului au devenit un accent pe reducerea prețurilor pentru sistemele EPC creând un avantaj competitiv pentru fotovoltaice. Din acest motiv, producătorii de invertoare continuă să încerce să reducă costurile produselor. Există companii care au reușit să facă acest lucru prin schimbarea strategiilor de producție și construcție. În plus, companiile au luat conceptul de bază de a face un produs cu ușurință și cu producție în minte, pentru a proiecta produse mai rapide și mai ieftine invertor, pentru a fi produse fără a sacrifica performanța. Producătorii de invertoare au reușit, de asemenea, să obțină un succes low-cost printr-un parteneriat bine întreținut și furnizori. Provocarea continuă de a oferi un produs mai mare la costuri mai mici este ceva de o tendință în industrie.

Având în vedere cantitatea de timp care ar putea dura pentru a finaliza proiecte solare mari, unii producători de invertoare solare au început să dezvolte invertoare mai mari de la 1000 V pentru a reduce costurile. Acum, în funcție de eficiența modulelor, un proiect de 2 MW este probabil să se ridice la 10 și 15 hectare de panouri. Acest sistem necesită un invertor cu o capacitate mult mai mare decât inversoarele actuale. Soluția este de a trece la totul bazat pe 1000 V pentru a reduce acest cost.

Părți ale unui invertor sunt:

Intrare
Unitate MPP
Convertor DC / DC
Pasajul podului
ieșire Curent continuu
Autoritatea de protecție
Sistemul fotovoltaic este inovator în ultimii ani și este mult mai îmbunătățit în comparație cu sistemele anterioare. Există diferite invertoare, dar, de obicei, există aceste trei tipuri principale de a alege de la:

Invertoare centrale-de putere între 15 KW și 1 MW pentru plante mari, funcționează ca inversoare de coarde, dar la o scară mai mare.
De un șir de putere mai mic de 15 W conectat la mai multe module fotovoltaice conectate între ele pentru a crea o tensiune de ieșire mai mare. Ideal pentru plante medii sau mici.
MICROINVERTER – foarte compact cu o putere de maximum 250 W instalat în interiorul fiecărui modul. Acestea convertesc curentul direct în alternanță fără cerințe referitoare la coarde pentru instalație sau un invertor central.

Ei maximizează puterea electrică.
Dispozitivele sunt, de asemenea, clasificate în conformitate cu:Putere
În sistemele fotovoltaice de uz casnic, invertoarele trebuie dimensionate la sarcina maximă, mai degrabă decât la sarcina continuă. Sarcina de vârf este puterea maximă pe care un invertor o poate furniza pentru un timp scurt, de obicei de la câteva secunde până la 15 minute, în timp ce sarcina tipică este puterea pe care invertorul o poate furniza staționară, și este mult mai mică decât puterea de vârf.

Modul de cabluri
Există: sfoară, sfoară multifuncțională și inversoare centrale. Invertoarele cu coarde multiple au două sau mai multe intrări de coarde, fiecare cu propriul MPP (punct de putere maximă).)

Tipul circuitului
Există dispozitive cu sau fără transformator și inversor una sau trei faze. În plantele mici, acestea sunt folosite de obicei într-o singură fază, în plantele mari sunt folosite în cele trei faze ale încărcăturii de 4,6 kVA.

Să vedem care sunt costurile unui invertor. Trebuie spus că prețurile au scăzut, dar variază în funcție de tip. În plus, acestea nu variază prea mult dacă luăm în considerare prețul pentru kWp. Invertoarele mici pentru sistemele fotovoltaice individuale costă aproximativ 300 € / kWp.

Invertoarele pentru uzinele rezidențiale mici costă același sau puțin mai mult, ajungând astfel la 1000-1200 € pentru o centrală de 3 kWp și până la 1500-2.000 € pentru o centrală de 5 kWp. Trebuie să verificați aceste date pentru a fi sigur, dar prețurile sunt medii. Desigur, prețul pe kilowatt scade pentru invertoarele destinate centralelor de înaltă putere. Micro invertoarele, pe de altă parte, costă de două ori mai mult, dar au multe avantaje. invertorul este un element care este doar o parte a instalației care poate fi deteriorat înainte de a planificat. Setarea invertorului protejat de soare și temperaturi extreme este ideal. Este un loc unde temperaturile sunt stabile în timpul anului.

în procesul de radiator de încălzire, energia de sarcini electrice într-o spirală poate fi transformat într interne de energie în mediu, spirala de aer și energia internă a radiatorului în sine), asociat întotdeauna cu un fel de influență (în exemplu este impactul electronilor cu rețeaua de cristal spirală) activitatea de forțele care descrie impactul este egal cu numărul de przemienianej de energie, în Plus, mai mult și mai des au loc pe teritoriul național, diferiților parteneri sociali, promovarea mediului obține energia solara pentru iluminat de clădiri diferite. Chiar și companiile care se ocupă cu instalarea de sisteme fotovoltaice de timp petrecut promoții speciale și încercarea de a aduce astfel de site-uri, cu care puteți obține o mulțime de informații cu privire la energia solară. .Viso, subliniind companiile care se ocupă cu instalarea de centrale solare știu bine că în Polonia, fotovoltaice, nu este încă foarte popular, ca în alte țări.Toate Fotovoltaice

Alegerea și calitatea unui invertor

Există două familii mari de invertori: undă sinusoidală pură și undă sinusoidală modificată. Semnalul electric emis de un invertor de primul tip este mai regulat decât al doilea tip. Calitatea semnalului electric al unui invertor pentru o undă sinusoidală pură este esențială pentru alimentarea tuturor dispozitivelor electrice sunt foarte sensibile la calitatea semnalelor electrice pe care le primesc. Toate dispozitivele care funcționează cu un motor, cum ar fi aspiratorul, frigiderul, mașina de spălat sau care sunt echipate cu componente electronice, cum ar fi afișajul cu plasmă, calculatorul, instrumentele de măsurare, iluminatul cu LED-uri, necesită calitatea unui semnal electric al unui invertor pur cu undă sinusală. De fapt, acesta din urmă produce un curent curat și poate tripla producția pentru câteva secunde. Invertorul sinusoidal modificat are o calitate a semnalului adecvată aparatelor electrice neelectronice, cum ar fi fi fierul comun, filtrul de cafea, hob electric, cuptorul sau radioul.

Se pot distinge sarcinile rezistive și inductive și, în funcție de acest criteriu, se poate face trimitere la diferitele aparate de uz casnic și la consum. O sarcină rezistivă are același consum de energie de la aprindere la oprire și este cazul prăjitorului de pâine, ceainic sau placa de gătit electric. Sarcina inductivă are un consum de energie mult mai mare în mod regulat (timp de două sau trei secunde) pentru a reveni la consumul normal. Un exemplu simplu este deschiderea ușii frigiderului, de aproape se poate auzi un sunet tare și înăbușit. Acesta este un semn că unitatea rece consumă de două sau trei ori mai mult pentru a porni și răci frigiderul, până la temperatura indicată de termostat. În timpul pornirii, consumul regulat se înmulțește de două sau trei ori.

Este important să se cunoască gradul de consum de energie al unui invertor, pentru a evita ca bateriile alerga afară pentru consumul său. Unele invertoare sunt concepute pentru uz non-permanent, astfel încât acestea pot fi oprite sau pornite pentru a salva utilizarea. Alte tipuri sunt concepute pentru utilizare permanentă și au, de asemenea, un mod stand-by pentru a optimiza utilizarea. Între cele două tipuri există o diferență de preț care poate direcționa alegerea, în funcție de bugetul stabilit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here