energie termică solară

0
371

Pare imposibil, dar nu este. Termal Solar puteți avea gratuit. Să vedem cum.Pentru straturile superioare ale atmosferei Pământului ajunge la radiații cu o intensitate a radiației de 1366,1 w / m2 (a se vedea Constanta solară). Aceasta înseamnă că puterea totală care intră în atmosferă este de aproximativ 174 . Aproximativ 30% din această energie este reflectată imediat în spațiu, și un alt 20% este absorbită de atmosferaLa suprafața Pământului ajunge în jurul valorii de 89 petawatów, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 180 w/m2[8]. Această forță nu este distribuită în mod egal: zona este iluminată de lumina care cade perpendicular de la partea de sus puteți obține până la 1000 w / m2, iar zonele pe care continuă pe timp de noapte, nu primesc nimic în mod direct. Cu o medie a unui ciclu zilnic și anual plus energie obține teren la ecuator, și cel puțin, zona de constelații circumpolare. Energia totală care ajunge la suprafața orizontală pe parcursul anului este de 600 kwh / (m2*an), în țările scandinave, peste 2500 kwh/m2 și An în Africa Centrală[9]. În Polonia este de aproximativ 1100 kwh / (m2 * anenergie termică solară

Energie Termică Solară Liberă

Utilizarea radiațiilor solare ca energie termică este cunoscută sub numele de încălzire termică solară. Acest lucru nu trebuie confundat cu Fotovoltaica care este producția de energie electrică care utilizează lumina solară.

Căldura solară funcționează, în principiu, ca o conductă de apă din grădina care rămâne în soare. Suprafața tubului absoarbe lumina, în special radiația termică, iar apa este încălzită în interior. Încălzirea solară funcționează conform:

Colectorii absorb lumina soarelui prin absorbant. Aici este încălzit un lichid termovectorial special.
O pompă care transportă apoi lichidul la schimbătorul de căldură
Energia generată este apoi transmisă unui rezervor de stocare
Când căldura sau radiația solară nu este suficientă pentru a încălzi apa, un sistem convențional de încălzire va încălzi rezervorul la temperatura dorită.
O medie anuală de aproximativ 60% din energia necesară pentru producția de apă caldă menajeră este produsă de o instalație medie sau mică.

Articole-panouri solare

Sistemele termice solare instalate în casele italiene de astăzi pot fi, de asemenea, gratuite! Generarea de energie prin panouri solare pentru a produce căldură la temperatură ridicată este necesară pentru a genera electricitate. Sistemele de energie au colectoare solare cu componente principale:

– Panouri reflectorizante (oglinzi) sunt cele care pot capta și capta lumina soarelui pe un receptor. Majoritatea modulelor fac un transfer de căldură datorită lichidului care este încălzit și apoi răspândit în container sau rezervor și utilizate pentru a produce abur. Aburul este apoi transformat în energie într-o turbină, care alimentează un generator pentru a produce electricitate. Există, de asemenea, sisteme de urmărire pentru a menține lumina soarelui concentrat pe rezervor sau receptor în timpul zilei, chiar și atunci când soarele se mută în peșteră.

În plus, există, de asemenea, un tip de stocare a energiei termice permisă de colectorul solar, iar căldura din sistemul de stocare este utilizată pentru a produce energie electrică în timpul serii sau atunci când cerul este noros.

Puțini oameni din afara sectorului știu că sistemele termice solare pot fi, de asemenea, realizate de către sisteme hibride care folosesc alți combustibili (de obicei gaze naturale) pentru a suplimenta energia soarelui în timpul perioadelor de radiații solare scăzute.

Printre sistemele termice solare, există sisteme de încălzire care funcționează în funcție de diferențele de densitate dintre fluidele calde și fluidele reci. În practică, principiul este similar cu cel al radiatoarelor. Lichidul încălzit din circuit crește și intră în rezervor, transferându-și căldura și apoi coborând prin țevile de retur. Sistemele de radiatoare sunt proiectate ca sisteme directe cu circulație închisă și verticală. Acest tip de sistem termic solar are mai multe avantaje: nici o ajustare, nici o pompă și are performanțe energetice excelente la un preț redus. Simplitatea circulației naturale și absența pieselor mobile asigură fiabilitatea întregului sistem. Un avantaj important este capacitatea sa de a rămâne operațională în caz de pană de curent. Dezavantajul este că rezervorul de stocare trebuie să fie plasat într-o poziție mai mare decât celelalte componente. Se recomandă instalarea în zonele în care temperaturile nu scad, deoarece înghețul poate provoca daune.Energie Termică Solară Liberă

Avantajele și limitările termice solare

Energia solară este regenerabilă, disponibilă gratuit și în cantități nelimitate. În plus, spre deosebire de varianta sa termodinamică, energia termică poate fi utilizată în regiuni care sunt în medie însorite. În faza operațională, procesul de producere a energiei termice nu are niciun impact asupra mediului și nici asupra emisiilor poluante. Instalațiile termice solare pot fi adaptate la cele mai multe contexte interne.

Limitele acestei surse de energie regenerabilă sunt legate de faptul că producția de căldură depinde de anotimpuri și climă. În plus, este necesară o sursă suplimentară pentru a asigura încălzirea. Tehnologiile termice la temperaturi scăzute nu produc electricitate și, prin urmare, nu pot îndeplini această cerință, dar pot satisface nevoile de căldură ale locuinței. De asemenea, se evaluează aspectul estetic, în special pentru construcțiile datate. Instalarea panourilor are o funcție de performanță energetică, dar, în același timp, nu poate fi decorativ pentru Casa.

Nu există nici o soluție standard atunci când sunteți în căutarea pentru sistemul de încălzire corect, dar nu este dificil de a găsi ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să discutați cu specialiștii de încălzire pentru a vă asigura că ați ales cea mai bună soluție pentru tine.

Multe subvenții și deduceri sunt la dispoziția dumneavoastră dacă vă decideți să faceți un sistem atât fotovoltaic și termic. Informați-vă bine, deoarece în unele cazuri sistemul de încălzire nu vă costă nimic. Multe companii care proiectează plante nu vă vor percepe modulul, ci doar instalația.

Mulți oameni cred că e convenabil și au dreptate. Este convenabil, deoarece costurile sunt amortizate sau nu te costa mult și economisire este incredibil. În plus, cei care au deja plante solare pot crește cu ușurință valoarea casei lor pe piața imobiliară. Acesta este un alt lucru despre a face termocentrale o soluție ideală pentru cei care au o casă.elele solare sunt compatibile cu cele mai multe sisteme de apă caldă. Cu toate acestea, veți avea nevoie de un nou cilindru cu două

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here